Прасе, пълнено с ориз
Prase punjeno pirinčem

Прасе, пълнено с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
Прасе, пълнено с ориз1 / 2
15/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
225 мин.
Порции
10
"На пълнено прасе не се кани - другите, като усетят аромата, сами идват да го опитат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете измития ориз да се вари в голям съд с достатъчно количество вода (1:3 пропорция) и маслото.

Овкусете ориза със сол и пипер и добавете по желание малко стафиди или нарязани сушени сини сливи.

Прасето се измива, почиства, подсушава, осолява се добре и се поръсва с червен пипер вътре и отвън.

Напълнете прасенцето с плънката, зашийте и сложете да се пече. По време на печенето го мажете регулярно с масло.

Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: