Начин на приготвяне
В дълбок тиган или гювече загрейте зехтина. Запържете лука до прозрачност и лек златист цвят.
Добавете нарязаните моркови и чушки. Гответе още 3-4 минути, докато започнат да омекват.
Изсипете доматите: Ако използвате пресни домати, обелете ги предварително и нарежете. Добавете ги към зеленчуците и оставете да къкри на слаб огън за 10 минути, докато се разварят и сосът се сгъсти.
Добавете нарязания патладжан и гответе за още 5 минути, докато и той омекне.
Добавете картофите и тиквичките. Поръсете със сол, пипер и зелени подправки по избор.
Покрийте манджата и оставете на слаб огън за около 30-40 минути, докато всички зеленчуци омекнат и ароматите се смесят. Ако е необходимо, добавете малко вода или бульон, за да не остане без течност.
След като манджата с тиквички и зеленчуци е готова, поръсете с пресен магданоз или босилек. Сервирайте топла със свеж хляб или като гарнитура към месо.
Вижте също как да си приготвите мусака с тиквички и ориз или любимия огретен с тиквички.
Коментари