Начин на приготвяне
Обелете бананите и ги разрежете на две, ако са по-дълги.
На водна баня или в микровълнова разтопете шоколада и го оставете да се леко охлади.
Разточете бутер тестото върху набрашнена повърхност и нарежете на квадрати или правоъгълници, големи около 12х12 см.
В средата на всяко парче бутер тесто поставете парче банан и залейте с разтопения шоколад.
Завийте тестото около банана и шоколада, като внимателно сгънете краищата, за да образувате пликчета или рулца.
Разбийте яйцето и с помощта на четка намажете всяко парче с яйчената смес за златист цвят и по-хрупкава коричка.
Подредете банановите бутерки в намаслена тава и печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 15-20 минути или докато тестото стане златисто и пухкаво.
След като извадите печените банани в бутер тесто от фурната, поръсете ги пудра захар или добавете малко канела или разтопен шоколад за повече вкус. Могат да се сервират с ванилов сос, сметана или топка ванилов сладолед.
Вижте също как действат бананите на кожата и разберете как да си приготвите вкусни бананови палачинки.