Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Печени банани с шоколад в бутертесто

Печени банани с шоколад в бутертесто

AdminAdmin
Администратор
42761554
Печени банани с шоколад в бутертесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Топли бананово-шоколадови бутерки, които са перфектни за десерт или следобедна закуска. Могат да се сервират с ванилов сос, сметана или топка ванилов сладолед."

Необходими Продукти

  • банана - 2 големи, зрели банана
  • бутер тесто - около 250 г
  • шоколадов чипс - 100 г или шоколад за разтапяне
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • канела - за аромат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете бананите и ги разрежете на две, ако са по-дълги.

На водна баня или в микровълнова разтопете шоколада и го оставете да се леко охлади.

Разточете бутер тестото върху набрашнена повърхност и нарежете на квадрати или правоъгълници, големи около 12х12 см.

В средата на всяко парче бутер тесто поставете парче банан и залейте с разтопения шоколад.

Завийте тестото около банана и шоколада, като внимателно сгънете краищата, за да образувате пликчета или рулца.

Разбийте яйцето и с помощта на четка намажете всяко парче с яйчената смес за златист цвят и по-хрупкава коричка.

Подредете банановите бутерки в намаслена тава и печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 15-20 минути или докато тестото стане златисто и пухкаво.

След като извадите печените банани в бутер тесто от фурната, поръсете ги пудра захар или добавете малко канела или разтопен шоколад за повече вкус. Могат да се сервират с ванилов сос, сметана или топка ванилов сладолед.

Вижте също как действат бананите на кожата и разберете как да си приготвите вкусни бананови палачинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: