Начин на приготвяне
Олиото се изсипва в тенджерата, в която ще се готви.
Прибавят се сушеният лук и пащърнак и се залива със 100 мл вода.
Оставя се на слаб огън за 10 мин., за да се отпуснат сушените зеленчуци.
Морковите се обелват, измиват и нарязват на ситно, след което се прибавят в тенджерата.
Прибавя се 200 мл топла вода.
Вари се 20 мин. на среден огън при постоянно разбъркване.
След като морковите са почти сварени, се прибавя грахът, който предварително е изваден и изцеден от водата от консервите.
Прибавя се куркумата, пипера Микс, хималайската сол, червеният пипер и 300 мл топла вода.
Вари ястието от грах с куркума и пащърнак 20 мин. на среден огън.
Разберете също как се замразява грах и колко време се вари пащърнак.