Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бананов хляб с орехи, канела и куркума

Бананов хляб с орехи, канела и куркума

Петя СтойневаПетя Стойнева
Помощник Готвач
1582k206
Бананов хляб с орехи, канела и куркума
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Богат на натурални вкусове и аромат, този хляб съчетава сладостта на зрелите банани с топлите нотки на канелата и леката пикантност на куркумата."

Необходими Продукти

  • банани - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • овесени ядки - 1 чаена чаша
  • орехи - половин чаена чаша
  • краве масло - 60 г
  • фурми - 5 бр.
  • канела - 1 чаена лъжица
  • куркума - 1 чаена лъжица
  • бакпулвер - 1 чаена лъжица
  • щипка сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки и фурмите се накисват за 20 минути в гореща вода.

Отцеждат се добре и към тях се прибавят бананите, яйцата и разтопеното масло.

Разбърква се хубаво с миксер и в сместа се слагат нарязаните орехи, канела, куркума, бакпулвер и щипка сол.

Тестото се пече в предварително загрята фурна за около 40 минути.

Зарадвайте децата с бананов хляб - една различна закуска!

Вижте също как да си направите бананов кекс или любимия бананов шейк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: