Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешки кебап с червено вино

Пилешки кебап с червено вино

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
2032k1k6
Пилешки кебап с червено вино
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Крехко пилешко месо, ароматни подправки и деликатен винен сос създават перфектната комбинация за обяд или вечеря."

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 - 700 г
  • лук - 1 бр, кромид
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • бял пипер
  • червен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • брашно - 1 с.л., от кафяв ориз
  • сол
  • ориз - 70 г
  • масло
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и натриваме пилешкото филе с подправките бял пипер, бахар и сол. Отавяме филето в хладилник поне за час.

Настъргваме на ренде измития и почистен от люспите лук.

В загрято на умерен огън олио в тенджера, задушаваме лука. След което добавяме и нарязаното на кубчета пилешко филе. Разбъркваме с дървена шпатула, до побеляване на филето.

Включваме доматеното пюре, виното, сол на вкус, дафиновия лист и червения пипер. Ако е необходимо добавяме вода, колкото да покрие месото.

Гозбата къкри така на умерен огън, за около 30 минути.

Накрая слагаме разтвореното в малко вода оризово брашно и малко масло.

Разбъркваме до желаната гъстота на соса.

Поднасяме пилешкия винен кебап топъл. Гарнитурата е ориз, сварен във вода в съотношение 1:3 (ориз към вода) и подправен с бял пипер, масло и сол. Да Ви е сладко!

Вижте също как се прави искендер кебап или любимия пилешки султан кебап.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: