Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол на пара с чесново масло

Карфиол на пара с чесново масло

AdminAdmin
Администратор
42761554
Карфиол на пара с чесново масло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
23 мин.
Порции
2
"Можете да сервирате това ястие като странично към месо или риба, или просто с парче хляб."

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средна глава
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки, нарязани на ситно
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
  • черен ипер
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре карфиола под течаща вода. Нарежете главата на еднакви по големина розички.

Поставете розичките в уред за готвене на пара или тенджера за пара. Загрейте водата до кипене и оставете карфиола да се готви на пара за около 5-7 минути, докато омекне леко, но остане ярък и свеж.

В тиган или малка касерола разтопете маслото на ниска температура. Добавете нарязания чесън и го запържвайте за 1-2 минути до пускане на аромата, но не позволявайте да се препържва, за да не стане горчив. Добавете лимоновия сок, солта и черния пипер, разбъркайте добре.

Извадете карфиола и го прехвърлете в купа. Полейте с чесновото масло и разбъркайте добре. Гарнирайте със ситно нарязан пресен магданоз.

Вижте също как се бланшира карфиол и научете тези съвети при панирането на карфиол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: