Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Пълнозърнести мъфини със сирене и ким

Пълнозърнести мъфини със сирене и ким

редакция:
Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7365k3k9
Пълнозърнести мъфини със сирене и ким
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Тези меки и ароматни пълнозърнести мъфини съчетават вкуса на пълнозърнестото тесто с изискания вкус на сиренето и фината нотка на ким."

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • козе сирене - 1 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - за намазване на формичките
  • ким - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълнозърнестото брашно се пресява в купа, в която ще се разбърква. Прибавя се бакпулверът и содата. Разбърква се много добре.

В средата на брашното се прави кладенче, в което се натрошава козето сирене. Разбърква се много добре.

Яйцата се разбиват на пяна в друга купа, след което се прибавя киселото мляко, олиото и се разбърква много добре.

Към купата с брашното се прибавя сместа с яйцата, киселото мляко и олиото. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Формичките, в които ще се пекат мъфините, се намазват с масло. Сместа се изсипва във формичките. Отгоре се поръсват с ким.

Печете пълнозърнестите мъфини със сирене и ким за около 40 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Вижте също как да си направите солени мъфини с крема сирене и вкусни пълнозърнести милинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: