Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен патладжан с домати, чушки и чесън

Печен патладжан с домати, чушки и чесън

Elena TodorovaElena Todorova
Иноватор
9639745
Печен патладжан с домати, чушки и чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Печеният патладжан в съчетание със сочни домати, хрупкави чушки и ароматен чесън, е неустоима комбинация от вкусове. Лесен за приготвяне и идеален за всяко меню."

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 големи
  • чушки - 2 (червени или зелени)
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • вкус
  • сушен риган
  • босилек
  • пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на дълги филии с дебелина около 1 см. Посолете ги и ги оставете 20-30 минути настрана, за да се отцеди горчивото на патладжана.

Нарежете чушките на ивици, а доматите на кубчета. Накълцайте чесъна на ситно.

В купа смесете зехтина, солта, черния пипер, сушения риган и босилек. Добавете ладиите патладжан и оваляйте добре в маринатата, така че всички резени патладжан да се покрият с маринатата.

Наредете ладиите патладжан в тава, покрита с хартия за печене. Поставете от ивиците чушки и парченцата домати върху филиите патладжан. Поръсете със ситно нарязания чесън, малко зехтин и посолете.

Печете патладжана в предварително загрята фурна на 200°C за около 25-30 минути, докато патладжаните омекнат и се запекат. Последните 5-10 минути можете да печете на горен реотан с включена грил функция, за да се запече ястието по-добре.

Ако желаете, поръсете с настърган пармезан или друг твърд сирене преди сервиране. Сервирайте печения патладжан с домати, чушки и чесън като основно ястие или гарнитура. Наслаждавайте се на вкусното и здравословно ястие!

С патладжан препоръчваме да опитате още рецептите ни за оригинално имамбаялдъ и тези разкошни патладжанени рулца с рикота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: