Леща чорба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Леща чорба1 / 8
16/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ароматна леща, приготвена със запръжка, подходяща за вегетарианци, вегани и хора, които обичат постните ястия!"

Необходими Продукти

  • леща - 400 г
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • праз - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • сухи чушки - 2 - 3 бр. червени
  • домати - 2 - 3 бр. от консерва
  • червен пипер
  • чубрица - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата и я сложете да се вари със скълцаните праз и лук. След като омекне, я прецедете и я пресовайте.

Загрейте олиото и запържете още малко лук, добавете червения пипер и направете запръжка. Добавете я към лещата, прибавете скилидките чесън, червените чушки, доматите - всички нарязани ситно и овкусете с чубрица и сол при нужда.

Разреждаме с водата, колкото е необходимо и оставаме да се свари. Добавете накрая малко оцет за вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: