gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Полента - царевична каша

Полента - царевична каша

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Полента - царевична каша1 / 3
17/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 250 г
  • вода - 1 л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете царевичното брашно в леко подсолена вряща вода.

Възварете и намалете огъня.

При постоянно разбъркване варете полентата около 20 минути.

Поднесете полентата веднага или я разстелете върху изплакната с вода тавичка, оставете да изстине и нарежете полентата на различни фигури.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: