Пилешка капама от Банско
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Капама»Пилешка капама от Банско

Пилешка капама от Банско

EfrosiaEfrosia
Джедай
9424k1015k
Пилешка капама от Банско1 / 2
14/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене300 мин.
Общо340 мин.
Порции14
"Страхотна капама, която вече ще се приготвя не само в Банско, но и у вас!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете цвеклото на парчета. Оризът се запържва, докато стане прозрачен.

7-8 листа от зелето се запазват цели, а останалата част се нарязва на парчета. Зелето, цвеклото и оризът се смесват и се разбъркват. Овкусява се с дафинов лист, семена копър и няколко зърна черен пипер.

Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат продуктите.

Редувайте в гювеча последователно част от зеленчуковата смес, пилето, ред зеленчуци, кървавицата и пържолите, нарязани на парчета.

Най-накрая завършете със зеленчуци и похлупете отново със зелеви листа. Отгоре се слагат няколко парчета сланина. Съдът се захлупва и се запечатва с тесто. Пече се на слаб огън около 5-6 часа.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: