Тесто за щрудел

19/11/2014
Креми
отКремиНовак
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 417
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете плота с брашно и отгоре сложете останалото пресято брашно. Добавете маслото и стрийте на трохи. В кладенче посредата добавете яйцето, сол и малко вода. Замесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично.

Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата. Месенето продължава, докато тестото започне лесно да се отделя от масата. Съберете го, размесете с още малко брашно, повдигайте го нагоре и го хвърляйте на масата - повторете няколко пъти.

Оформете 2 отделни топки, намажете ги с масло, покрийте ги с топла чиния и оставете да втасват 30 минути.

Покрийте плота с голяма чиста покривка или чаршаф. Поръсете равномерно с брашно, слагаме парче тесто и го разточваме с точилка много тънко, като го намазваме с масло и теглим. Готовата тънка кора отново връщаме на плота, оставяме леко да позасъхне и пълним с плънка. Листите се увиват с помощта на покривката.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар