Равиоли

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
21/11/2014
"Веднъж опитали тези равиоли, за цял живот ще станете фенове на домашната паста "
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 527
  • Преглеждания за месеца316
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от пресятото брашно, яйцето, солта и малко вода. Готовото гладко тесто разточете и изрежете кръгчета с чаша или формичка.

Кръгчетата се пълнят с желаната от вас плънка - едно кръгче се намазва с разбит белтък, слага се плънка в средата, отгоре се слага второ кръгче и краищата им се прищипват.

За плънка на равиолите може да използвате остатъци от варено или печено месо, което се смила, запържва в мазнина заедно с нарязан лук. Подправя се със сол, пипер и се разбърква с 1 яйце.

Вече готовите равиоли пускайте в кипяща леко подсолена вода и варете за около 5-10 минути. Може да ги поднесете със супа или със сос по избор.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар