gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пастет»Шведски пастет от дроб

Шведски пастет от дроб

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Шведски пастет от дроб2 / 2
22/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистения дроб на по-големи парчета и го смелете със сланината в машинка за месо. Изпържете нарязания на ситно лук в масло до пожълтяване.

След като изстине, прибавете го към дроба, заедно с нарязаните на ситно сардини, разбърканите със сметаната яйца и брашното. Подправете сместа и леко я посолете.

Продълговата форма за печене се намазва с масло, слага се на дъното фолио. Прехвърлете сместа вътре и печете на водна баня в слаба фурна около 90 минути.

Оставете пастета да изстине във формата, потопете я в гореща вода, обърнете пастета. Нарежете го и украсете с ябълки и боровинки по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: