Задушено по английски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Задушено по английски2 / 2
24/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг от бут
  • сланина
  • чесън - няколко скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червено вино - 500 мл
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте месото с дървено чукче и го шпиковайте с парченца сланина и нарязан чесън, като го поръсите с черен пипер. Намажете месото с изцеден лимонов сок, завържете го с конец и го оставете да престои за едно денонощие.

На следващия ден посолете месото и го запържете от всички страни в сгорещена мазнина, в която сте разтопили и малко пушена сланина или бекон.

Прехвърлете месото в дълбок съд от йенско стъкло с капак и сложете да се задушава с малко вода и виното, като периодично обливате месото по време на печенето.

Изпеченото месо оставете да изстине и нарежете на филии. Поднесете с гарнитура от варен ориз или картофено пюре и полейте с прецедения сос от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: