Агнешко руло

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Агнешко руло1 / 2
24/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5
"На това агнешко руло му липсва само една богата зелена салата"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 бутче
  • масло - 6 с.л.
  • корени - за супа
  • телешко месо - 150 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия бял
  • брашно - 1 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото бутче, подсушете го и прорежете от предната страна, за да премахнете кокала. Разтворете месото и леко го начукайте, като овкусите със сол и пипер. Намажете вътрешността на месото с белтък и напълнете с плънката.

За плънката накълцайте ситно телешкото и го добавете към разбитото масло. Овкусете със сол, пипер, скълцан магданоз, 1 жълтък, накиснатия в мляко и отцеден хляб, както и настъргания лук и объркайте добре.

Разпределете в бутчето, завийте месото на руло, завържете с дебел конец и сложете месото да се запечата от всички страни в сгорещено масло. Добавете почистените и нарязани корени за супа.

Доливайте по малко вода и добавете виното, като задушите месото до омекване. След това го прехвърлете във фурната и запечете за 15 минути. Прецедете соса от тавата и го поднесете с агнешкото руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: