Крем Шантили

EfrosiaEfrosia
Джедай
9745k1122k
Крем Шантили1 / 2
24/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
"Какво ще кажете за едни пандишпанови кремчета, които са малко като кексчета, но с мнооого крем"

Необходими Продукти

  • сметана - 250 г
  • захар - 125 г пудра
  • прясно мляко - 100 мл
  • ванилия - 1 - 2 пакетчета
  • конфитюр - 150 г от вишни, може да го замените с настърган шоколад по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сметаната и млякото и разбивайте продължително, докато сместта стане пухкава и гъста с плътност на крем. Важно е да я разбивате на студено, защото през лятните жеги може да се превърне в масло от продължителното разбиване.

Прибавете към сметановата смес пудрата захар, ванилията и парче лед. Разбивайте бавно с бъркалка, за да поеме кремът колкото може повече въздух. Трябва да има гъстота така, че да се задържа по бъркалката.

След като прекратите биенето извадете парчето лед и се прибавя ванилията. Сложете крема на студено. Сервирайте с няколко лъжички конфитюр от вишни или поръсен с настърган шоколад.

Крем Шантили е подходящ за различни торти, плодове, еклери и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
55
41
31
20
12
Дай твоята оценка: