Баница с лапад
Cheese and Dock Pie
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с лапад

Баница с лапад

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1123k
Баница с лапад1 / 2
10/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Пролетта е точното време да приготвите баница с лапад, защото тогава лападът е най-крехък и най-пълен с витамини"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти без лапада се объркват, както при обикновена баница.

Изчистете лапада от средната жилка и сложете да се попари за минута.

Започнете да редите баницата в намазнена тава, като редувате кора, плънка и отгоре плътен слой с листа от лапада. През 3 кори се поръсва с олио.

Наредената баница се реже на парчета и се залива с разбитите мляко и яйца.

Печете на слаба фурна, на около 160 градуса. Така се надува максимално. Готовата баница се покрива с кърпа и се обръща върху малки чаши на обратно, докато изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
514
43
30
21
10
Дай твоята оценка: