Консервирано пуешко месо

21/02/2018
ЖГеоргиева
отЖГеоргиеваПомощник Готвач55
"Така правят предвидливите домакини - първо слагат в буркани, после в тавата и хоп - гозбата готова да 30 минути "
Приготвяне90 мин.
Готвене120 мин.
Общо210 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 662
  • Преглеждания за месеца220
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешко месо
  • сол - 20 г на 1 кг
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва, осолява се хубаво - на 1 кг месо се слагат 20 г сол, или 1 равна с. л., нарежда се на наклонена повърхност за поне 12 часа върху найлон на студено. Така се отцежда от кръвта.

Запечатва се в буркани и вари поне 2 часа.

Непременно внимавайте със запечатването на бурканите и с избора на капачки, има много фалшиви капачки - тънки ламарини и лош силикон, който не прилепва хубаво и има възможност от бомбаж на бурканите.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Биляна Владова
преди доста години баба ми отглеждаше доста голямо количество пуйки и приготвяше консервите точно по този начин. Винаги ми е било по вкусно да си отворя един буркан и само да го стопля леко отколкото да приготвям месото в някаква манджа.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв