gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирано пуешко месо

Консервирано пуешко месо

ЖГеоргиеваЖГеоргиева
Готвач
143341347230
Консервирано пуешко месо4 / 4
21/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Готвене120 мин.
Общо210 мин.
"Така правят предвидливите домакини - първо слагат в буркани, после в тавата и хоп - гозбата готова да 30 минути"

Необходими Продукти

  • пуешко месо
  • сол - 20 г на 1 кг
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва, осолява се хубаво - на 1 кг месо се слагат 20 г сол, или 1 равна с. л., нарежда се на наклонена повърхност за поне 12 часа върху найлон на студено. Така се отцежда от кръвта.

Запечатва се в буркани и вари поне 2 часа.

Непременно внимавайте със запечатването на бурканите и с избора на капачки, има много фалшиви капачки - тънки ламарини и лош силикон, който не прилепва хубаво и има възможност от бомбаж на бурканите.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: