Начин на приготвяне
За да е по-удобно първо си намачквам бананите в отделна купа след което в отделна купа разбивам яйцата и захарта на гладък крем.
Добавям на тънка струя олиото. След това намачканите банани.
Овесените ядки ги смилам в чопър заедно с брашното, бакпулвера, какаото и канелата. Ако имате малък чопър първо смелете овесените ядки отделно и след това останалите съставки.
Сухите съставки добавям постепенно към яйчената смес.
Изсипвам сместа във форма за печене, покрита с хартия (ако искате може и леко да намазните)
Пека банановия кекс в загрята фурна на 180 за около час-час и нещо, като проверявам от време на време с клечка дали се е изпекло.
След като е готов кекса го вадя и поръсвам със пудра захар. Може да се намаже тънък слой течен шоколад от горе, аз така го хапвам и е много вкусен.
Вижте също как да си приготвите бананови бисквити с овесени ядки и вкусни палачинки от овесени ядки и банан.
















Коментари