Пача

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3117k
Пача1 / 6
29/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • корени - за супа
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - няколко зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • оцет - на вкус
  • чесън - 1 глава
  • хрян - настърган
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете добре изчистената свинска глава и я сложете да се вари в 2 л вода с малко сол, нарязания лук, ситно нарязани корени за супа и подправките.

Прецедете сварената пача и обезкостете главата. Сложете прецедената чорба да се вари заедно с оцет и чесън на вкус.

Залейте месото с чорбата и оставете да замръзне. Поднесете пачата със зехтин, оцет и хрян.

По същия начин може да направите и пача от свински крака.

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: