gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Пача чорба от свински крачета

Пача чорба от свински крачета

ВаняВаня
Новак
4313611567
30/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Най-класическата и обичана от всички пача чорба, която има по-голям фен клуб, отколкото на футболните отбори от А група"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 3 бр.
  • прясно мляко - 600 мл.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к. л.
  • за запръжка
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • за овкусяване при поднасяне
  • червен пипер - лют или чили
  • чесън - няколко скилидки
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте крачетата. Залейте със 2 литра студена вода и варете, докато месото се отдели от кокала (около 90 минути, ако е нужно долейте още вода).

Извадете крачетата да изстинат и прецедете бульона в друга тенджера. Обезкостете крачетата и върнете месото в прецедения бульон. Посолете на вкус със сол и черен пипер.

Сварете прясното мляко и го прибавете към бульона. Щом заври, отстранете от огъня. Запържете в олиото червения пипер и го сипете в чорбата.

Поднесете пачата гореща, поръсена със лют червен пипер, счукан чесън и оцет на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
43
30
20
10
Дай твоята оценка: