Начин на приготвяне
В съд поставете прясното мляко със захарта, канелата, портокалова и лимонова кора и джинджифила.
Варете на умерен огън до разтопяване на захарта и пускане на аромата на портокаловите и лимоновите кори. След това извадете корите.
Тиквата пасирайте до гладък крем.
В купа смесете жълтъците със 100 мл вода и нишестето. Разбийте до гладка каша и постепенно прибавете във врялото прясно мляко, като непрекъснато разбърквате.
Към сварения крем добавете и пюрираната тиква.
Гответе, докато кремът се сгъсти и разпределете в купички. Охладете добре крема, а преди поднасяне поръсете с кафява захар и карамелизирайте захарта с горелка.
Вижте също как да си приготвите класическото крем Брюле, вкусния баварски крем или страхотен крем карамел с кафе.
















Коментари