Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем брюле»Тиквен крем Каталана

Тиквен крем Каталана

Тиквен крем Каталана1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Испански финес и българска душа. Тиквен крем Каталана - карамелена магия с есенен аромат и съвършена мекота."

Необходими Продукти

  • печена тиква - 300 г
  • кристална захар - 150 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • жълтъка - 4 бр.
  • нишесте - 2 - 3 с.л.
  • ванилилова шушулка - 1 бр.
  • канела - 1/3 ч.л
  • джинджифил - 1/3 ч.л. на прах
  • кората от 1 лимон и 1 портокал
  • кафява захар - за поръсване отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставете прясното мляко със захарта, канелата, портокалова и лимонова кора и джинджифила.

Варете на умерен огън до разтопяване на захарта и пускане на аромата на портокаловите и лимоновите кори. След това извадете корите.

Тиквата пасирайте до гладък крем.

В купа смесете жълтъците със 100 мл вода и нишестето. Разбийте до гладка каша и постепенно прибавете във врялото прясно мляко, като непрекъснато разбърквате.

Към сварения крем добавете и пюрираната тиква.

Гответе, докато кремът се сгъсти и разпределете в купички. Охладете добре крема, а преди поднасяне поръсете с кафява захар и карамелизирайте захарта с горелка.

Вижте също как да си приготвите класическото крем Брюле, вкусния баварски крем или страхотен крем карамел с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
дрън , дрън
04.11.2025 01:28