Начин на приготвяне
Лукът се обелва и нарязва ситно. Червените чушки се почистват и нарязват на колелца. Ако са много едри се режат на полумесеци или парченца. Оризът се измива добре и отцежда.
Зеленчуците се задушават в олиото с 2 супени лъжици вода дакато омекнат и водата се изпари. Бърка се периодично.
Добавя се оризът и се бърка енергично да поеме мазнината. Долива се водата и се оставя да заври.
Ястието се сипва в намазнена тавичка и се пече на фурна, загрята на 180 градуса до готовност. Поръсете с пресен магданоз преди сервиране.
Може да се сготви и на котлона, ако предпочитате.
Този прост вариант на ориз със зеленчуци дължи вкуса си на българските сортове чушки. Няма нужда от подправки, не се изкушавайте да го подобрите с домати! Насладете се на това семпло и удивителна вкусно ястие с дъх на есен.
Ако обичате да хапвате ориз, опитайте непременно рецептите ни за славянски гювеч, този разкошен ориз с тиквички или популярния ориз със спанак.















