Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Златен кекс с мандарини и пухкава мекота

Златен кекс с мандарини и пухкава мекота

КрисиКриси
Готвач
98962502
Златен кекс с мандарини и пухкава мекота
Снимка: Криси
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Златен кекс с аромат на мандарини. Истинско цитрусово удоволствие за сетивата - свеж, лек и неустоим."

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч захар / 240 мл /
  • олио - 3/4 ч.ч
  • брашно - 2 ч.ч
  • прясно изцеден сок от мандарини - 1 ч.ч
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • настъргана кора от 1 - 2 мандарини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбират със захарта и ваниловата захар на пухкава пяна. Добавя се олиото, брашното пресято с бакпулвера, накрая се прибавя сока и кората от мандарини.

Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор в подходяща кексова форма намазана с олио за около 40-45 мин.

Кексът с фреш от мандарини се охлажда напълно, след което се изважда от формата.

Вижте също да си приготвите сочен кекс със сладко или любимия портокалов кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ако печеш кекса 45 минути на180 градуса. Повярвай кекс няма да ядеш. За това печи 20 минути на 180 и допечи на изключена фурна още 10 минути.
02.11.2025 22:09
1
Анонимен
Анонимен
Изглежда кекса ще е много вкусен има красив ви и е пухкав
02.11.2025 11:22
Анонимен
Анонимен
Изглежда кекса ще е много вкусен изглежда много красив и пухкав
02.11.2025 11:20
1