Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Сърнешко с картофи и патладжан на фурна

Сърнешко с картофи и патладжан на фурна

Polina MatevaPolina Mateva
Новак
93723
Сърнешко с картофи и патладжан на фурна
Снимка: Polina Mateva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Потопете се в дълбокия, наситен вкус на дивеча! Нашето сърнешко с картофи и патладжан на фурна е кулинарна симфония от нежност, топлина и аромат на горски билки."

Необходими Продукти

  • сърнешки бут - или месо от сръндак
  • патладжани - 2 - 3 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • зрял лук - 2 глави
  • чесън - няколко скилидки
  • сланина - 2 - 3 резена
  • розмарин - 2 - 3 стръка
  • сумак - кориандър, чубрица
  • черен и червен пипер
  • олио
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутът се подсушава и се натрива с сместа от олиото, солта, червения и черния пипер, сумака и се слага заедно с водна чаша червено вино и вода в тава с фолио или глинен съд с капак, заедно с нарязания на едро лук и розмарин, и се пече на 200 градуса за един час.

През това време се нарязват патладжаните на големи кубчета и се осоляват със сол да излезне горчивото от тях. Подсушават се след час с попивателна хартия и се добавят към сърнешкото, заедно с нарязаните на едро картофи и сланината се слага върху бута за сочност.

Добавят се чубрица и още една чаша вода, малко олио и продължава да се пече още 2 часа.

Вижте също как да си приготвките сърнешко с гъби и зеленчуци в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: