Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 180°C.
Мекото масло се разбива със захарта до пухкав крем, след което се добавят яйцата едно по едно, ванилията и киселото мляко.
Смесват се брашното, бакпулверът и солта, и постепенно се прибавят към течната смес, докато се получи гладко кексово тесто. Сместа се изсипва в намазнена и леко набрашнена форма. Отгоре се подреждат резените круши.
За маслените трохи отгоре брашното, захарта и студеното масло се стриват с пръсти до получаване на трохи. Добавят се натрошените орехи или бадемите и се поръсва сместа върху крушите.
Масленият кейк с круши се пече 40-45 минути, докато стане златист и трохите хрупкави. След като изстине, отгоре се поръсва с пудра захар.
Опитайте непременно и нашия ябълков крамбъл и този страхотен тарт с круши.















