Маслен кейк с круши

Маслен кейк с круши1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Мек, сочен и златист - кейк с круши и хрупкав топинг, който ухае на есен и уют."

Необходими Продукти

  • круши - 3 бр.
  • брашно - 200 г
  • захар - 150 г
  • масло - 100 г (меко)
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 100 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • За отгоре
  • брашно - 80 г
  • захар - 50 г (може и кафява)
  • студено масло - 50 г
  • счукани орехи или бадеми - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180°C.

Мекото масло се разбива със захарта до пухкав крем, след което се добавят яйцата едно по едно, ванилията и киселото мляко.

Смесват се брашното, бакпулверът и солта, и постепенно се прибавят към течната смес, докато се получи гладко кексово тесто. Сместа се изсипва в намазнена и леко набрашнена форма. Отгоре се подреждат резените круши.

За маслените трохи отгоре брашното, захарта и студеното масло се стриват с пръсти до получаване на трохи. Добавят се натрошените орехи или бадемите и се поръсва сместа върху крушите.

Масленият кейк с круши се пече 40-45 минути, докато стане златист и трохите хрупкави. След като изстине, отгоре се поръсва с пудра захар.

Опитайте непременно и нашия ябълков крамбъл и този страхотен тарт с круши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: