Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Поширани круши»Поширани круши в бутер гнездо

Поширани круши в бутер гнездо

Поширани круши в бутер гнездо1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Домашен аромат, който изпълва кухнята - печени круши, бутер тесто и ароматни ванилия. Мини бутерките с круши са простичка, но съвършена комбинация между хрупкавост и сочност."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет (около 250 г, размразено)
  • круши - 3 броя (по - твърди и узрели)
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 20 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • жълтък - 1 брой (за намазване)
  • пудра захар - за поръсване
  • пресни листа мента - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват, почистват и разрязват на половинки.

В тенджера се загряват 2 чаши вода, захарта, ванилията и лимоновият сок. Крушите се поставят вътре и се варят на слаб огън около 10 минути, докато омекнат леко, но запазят формата си. Изваждат се и се охлаждат.

Бутер тестото се разточва леко и се нарязва на правоъгълници. В центъра на всеки се поставя по половинка круша (отрязаната страна надолу). Ръбовете на тестото се намазват с разбит жълтък.

Бутерките с круши се пекат на 190°C около 25 минути, докато станат златисти и хрупкави. След изстиване се поръсват с пудра захар и се украсяват с листенца мента.

В сезона на крушите опитайте непременно нашия маслен кекс с круши и този разкошен пай с круши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
След като го направим ще го коментираме !
08.11.2025 06:51