Начин на приготвяне
Крушите се обелват, почистват и разрязват на половинки.
В тенджера се загряват 2 чаши вода, захарта, ванилията и лимоновият сок. Крушите се поставят вътре и се варят на слаб огън около 10 минути, докато омекнат леко, но запазят формата си. Изваждат се и се охлаждат.
Бутер тестото се разточва леко и се нарязва на правоъгълници. В центъра на всеки се поставя по половинка круша (отрязаната страна надолу). Ръбовете на тестото се намазват с разбит жълтък.
Бутерките с круши се пекат на 190°C около 25 минути, докато станат златисти и хрупкави. След изстиване се поръсват с пудра захар и се украсяват с листенца мента.
В сезона на крушите опитайте непременно нашия маслен кекс с круши и този разкошен пай с круши.
















Коментари