Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 180°C.
В голяма купа се смесват брашното, захарта, бакпулвера, подправките и солта.
В отделен съд се разбъркват разтопеното кокосово масло, растителното мляко и ябълковото пюре. Течната смес се добавя към сухата и се разбърква до хомогенност.
Прибавят се настърганите моркови и нарязаните орехи пекан. Сместа се изсипва в правоъгълна форма, застлана с хартия за печене, и се пече около 40 минути, докато клечка излезе суха.
След като се охлади напълно, се намазва с крема като за него се разбива гъстата част от кокосовото мляко с пудрата захар и ванилията до пухкавост. Намазва се равномерно върху изстиналия морковен кейк, след което се поръсва с натрошени орехи пекан.
Вижте също как да си направите морковено суфле или любимата морковена торта.















