Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Постен морковен кейк с кокосов крем

Постен морковен кейк с кокосов крем

Постен морковен кейк с кокосов крем1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Постна наслада с аромат на моркови, канела и кокос! Мек, сочен и неустоимо кремообразен - този морковен сладкиш ще ви спечели още с първата хапка."

Необходими Продукти

  • настъргани моркови - 300 г
  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • кафява захар - 150 г
  • кокосово масло - 100 мл (разтопено)
  • ябълково пюре - 100 г (заместител на яйце)
  • растително мляко (бадемово, соево или овесено) - 150 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил на прах - 1/2 ч.л.
  • щипка сол
  • нарязани орехи пекан - 80 г
  • За кокосовия крем
  • кокосово мляко от консерва - 250 мл (охладено, само гъстата част)
  • пудра захар - 60 г
  • ванилия - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180°C.

В голяма купа се смесват брашното, захарта, бакпулвера, подправките и солта.

В отделен съд се разбъркват разтопеното кокосово масло, растителното мляко и ябълковото пюре. Течната смес се добавя към сухата и се разбърква до хомогенност.

Прибавят се настърганите моркови и нарязаните орехи пекан. Сместа се изсипва в правоъгълна форма, застлана с хартия за печене, и се пече около 40 минути, докато клечка излезе суха.

След като се охлади напълно, се намазва с крема като за него се разбива гъстата част от кокосовото мляко с пудрата захар и ванилията до пухкавост. Намазва се равномерно върху изстиналия морковен кейк, след което се поръсва с натрошени орехи пекан.

Вижте също как да си направите морковено суфле или любимата морковена торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: