Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Веган шоколадов сладкиш без захар

Веган шоколадов сладкиш без захар

Веган шоколадов сладкиш без захар1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Истинска веган магия - без захар, без печене, само чист вкус от ядки, фурми и какао. Перфектен баланс между сладост и свежест!"

Необходими Продукти

  • За основата
  • фурми без костилки - 200 г
  • орехи или бадеми - 150 г
  • какао на прах - 2 с.л.
  • щипка сол
  • За крема
  • кашу (накиснато поне 4 часа) - 200 г
  • кокосово мляко - 150 мл
  • кленов сироп или агаве - 3 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • кокосово масло - 2 с.л. (разтопено)
  • пресни или замразени малини - 150 г
  • За шоколадовия топинг
  • кокосово масло - 3 с.л.
  • какао на прах - 2 с.л.
  • кленов сироп - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите и фурмите се поставят в кухненски робот и се смилат до лепкава смес. Добавя се какаото и солта. Получената основа се притиска към дъното на форма с подвижен ринг (около 22 см), застлана с хартия за печене.

За крема кашуто се пасира с кокосовото мляко, подсладителя, ванилията и кокосовото масло до напълно гладка и кремообразна консистенция. Половината крем се разпределя върху основата, отгоре се нареждат малините, след което се покриват с останалия крем.

За глазурата се разтопява кокосовото масло, добавят се какаото и кленовият сироп и се разбърква до хомогенност. Залива се тартът и се оставя в хладилник за поне 2 часа, докато стегне.

Вижте също как да си направите ронлив шоколадов сладкиш или любимото шоколадово суфле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Смесването на различни мазнини е много вредно!
05.11.2025 13:30
Анонимен
Анонимен
Фирмите не са ли с добавена захар?
04.11.2025 20:48
1
Покажи всички подкоментари