Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети по каубойски

Спагети по каубойски

Спагети по каубойски1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкус на свобода и огън в чиния - каубойски спагети с бекон, печени домати и чедър. Домашно, плътно и неустоимо!"

Необходими Продукти

  • спагети - 350 г
  • телешка кайма - 400 г
  • бекон - 150 г
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • чесън - 2 скилидки, пресовани
  • консерва печени домати - 400 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кайенски пипер - щипка (по вкус)
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сол и черен пипер - на вкус
  • настърган чедър - 150 г
  • зелен лук - 2 стръка, за поръсване
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва и запържва в голям тиган до златисто. Изважда се върху кухненска хартия, а в същата мазнина се задушават лукът и чесънът до омекване.

Добавя се телешката кайма и се готви, докато стане кафява и се раздроби добре.

След това се прибавят печените домати, доматеното пюре, пушеният червен пипер и кайенският пипер. Сосът се оставя да къкри около 10 минути, докато се сгъсти.

През това време спагетите се сваряват според указанията на опаковката, отцеждат се и се добавят в соса. Разбъркват се добре, за да поемат ароматите. Прибавя се половината от настъргания чедър и част от бекона.

Спагетите по каубойски се сервират горещи, поръсени с останалия чедър, бекон и нарязан зелен лук.

Ако обичате спагети, опитайте непременно и класическите спагети Болонезе или по-леките спагети Арабиата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какъв е този грамаш от 350гр. Спагети ???? От къде да купя консерва ПЕЧЕНИ ДОМАТИ ? Загорял съм като калбоийски тиган...
06.11.2025 17:17
2