Начин на приготвяне
Маята се разтваря в хладката вода със захарта и се оставя да шупне. Добавят се брашното, солта и зехтинът и се омесва меко, еластично тесто. Покрива се и се оставя да втаса за около 50 минути.
През това време запечете пилешкото филе на грил тиган и го нарежете на парченца.
За соса в малък съд се загрява зехтин, прибавя се нарязаният на ситно чесън и след няколко секунди се добавят пасираните домати и подправките. Оставя се да къкри 10 минути.
Тестото се разделя на две части, оформят се пици и се намазват с доматения сос. Отгоре се разпределят пилешките парченца, парченцата ананас и настърганата моцарела.
Пиците се пекат в предварително загрята фурна на 230°C за около 15 минути, докато станат златисти и ароматни. Сервират се с пресен босилек.
Въпреки името си, Хавайската пица е създадена през 1962 г. от канадски готвач от гръцки произход - Сам Панопулос. Той добавя ананас към класическата пица и предизвиква световен фурор.
Опитайте непременно и нашия хавайски кокосов пай или любимата ни пица Калцоне.















