Забулени яйца

03/12/2014
Никол
отНиколНовак
"Кой е казал, че приготвянето на яйца е лесно? Опитайте и споделете как е минало при вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 257
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • магданоз - 2 с.л. скълцан или зелен лук
  • червен пипер
  • черен пипер
  • масло - 2 с.л.
  • бульон - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете подсолена вода. Чукнете яйцата от ниско в нея внимателно, за да не се разлеят.

Водата не трябва да ври прекалено силно, а по-скоро слабо. Най-добре варете яйцата 2 по 2 и ги вадете с решетъчна лъжица на право в чиниите.

Сложете по 2 яйца в чиния, поръсете с магданоз или зелен лук, черен и червен пипер и полейте с разтопено масло.

По желание към яйцата се добавя кисело мляко или горещ сварен бульон.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар