Суфле от чесън и козе сирене

06/12/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 180 градуса. Върху фолио подредете чесъна и прясната мащерка, след което ги поръсете със зехтина и запечатайте фолиото.

Запечете за около час и оставете да изстина. Отстранете мащерката, след което отделете чесъна от люспите и го направете на пюре.

През това време оставете млякото, докато заври заедно с дафиновия лист, лука и чесъна. Покрийте и оставете за 30 минути. Разтапяте 3 с.л. от маслото в друг тиган, прибавяте брашното и готвите две минути, разбърквайки.

Затоплете отново млякото и го прецедете, след което го добавете към брашното и маслото. Оставете на слаб котлон за 10 минути, като внимателно разбърквате. Подправете със сол, черен и лют пипер, след което охладете.

Предварително загрявате фурната на 200 градуса.

Разбивате жълтъците, сиренето, почти целият пармезан и мащерката. Останалото масло използвайте за да намаслите четири гювечета.

Разбъркайте белтъка и кремотартара, докато се втвърдят. Три с.л. от белтъка прибавете към соса, след което добавете и останалата част.

Излейте сместа в приготвените съдове и поръсете с останалия пармезан. Поставете върху хартия за печене и оставете във фурната за 20 минути, докато бухнат. Поднесете незабавно.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар