Домашни шоколадови бонбони с лешници

07/12/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 081
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се нагрява на 180 градуса и в нея се слагат лешниците за 10 минути. С памучна кърпа се махат ципите на изпечените лешници и ядките се нарязват на ситно.

Вафлените кори са начупват на едри трохи и се смесват с орехи. Добавя се течният шоколад и се правят топчета, като за всяко топче се използва по една чаена лъжичка от сместа.

Ако сместа е твърде мека и рядка, се оставя за половин час във фризера. Готовите топчета се оставят за 45 минути в хладилника.

Млечният шоколад се разтопява на водна баня. Охлажда се леко и всяко топче се топва в него. След като бонбоните изстинат, се поднасят.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар