Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко с пармезан и зеленчуци

Пилешко с пармезан и зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пилешко с пармезан и зеленчуци1 / 2
24/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"С такъв вкусен обяд заслужаваме ли поне малко вино или ?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 броя пилешко филе
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • пармезан - 50 гр настърган
  • брашно - 2 с.л. пълнозърнесто
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червени чушки - 2 броя печена капия
  • царевица - 6 броя малки царевички от консерва
  • моркови - 2 шепи мини морковчета
  • броколи - няколко малки розички
  • магданоз
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко зехтин в тенджерка и сложете за няколко минути всички зеленчуци да се задушат като овкусите с малко соев сос.

Разрежете пилешкото на средно големи късчета и ги запечете за малко на грил тиган. Овкусете късчетата с прясно смлян черен пипер.

Пригответе панировката като разбиете яйцата с пълнозърнесто брашно и пармезан смесен с галета. Всяко късче пилешко първо се потапя в брашно, след това в яйце и накрая в пармезан.

Изпържете хапките в сгорещен зехтин за около 5 мин от всяка страна, до златисто. Поднесете пилешките късчета със задушените зеленчуци, като гарнирате с мягданоз. Отгоре поръсете малко сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
33
20
10
Дай твоята оценка: