Средиземноморски зеленчуци с нахут

07/12/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
"Топла средиземноморска салата, чийто вкус ще ви накара са се пренесете в слънчева Испания "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 818
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагате лука, праза, чесъна, чушките, тиквичките и гъбите в голяма тенджера.

Прибавете доматите, виното, пюрето и кетчупа и разбъркайте всичко добре. Прецедете нахута и също го добавете към останалите продукти.

Разбъркайте, покрийте и оставете да заври, след което намалете огъня и оставете сместа да къкри за 20-30 минути, докато зеленчуците омекнат.

Махнете капака на тенджерата и увеличете огъня за последните 10 минути от варенето, ако искате сосът да се сгъсти.

Поръсете с маслините, подправките и подправете. Поднесете ястието топло или студено, като декорирате с подправките.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар