Заешко салморехо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Заешко салморехо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • заешко месо - 675 г
  • бяло вино - 300 мл сухо
  • оцет - 1 с.л. шери
  • риган - пресен
  • дафинов лист - 2 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • лук - 175 г бейби
  • люти чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • бульон - 150 мл пилешки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате заешкото в купа и прибавяте виното, оцета и подправките. Покрийте и оставете месото да се маринова за няколко часа или за през нощта.

След това прецедете месото, а маринатата запазете. След като подсушите месото върху кухненска хартия, загрявате в тиган зехтина и пържите заешкото на средна температура, докато стане златисто.

Извадете го отново върху попивателна хартия, намалете температурата и в същата мазнина запържете лукчетата.

После ги извадете и на тяхно място прибавяте лютата чушка. чесъна и пипера. Разбърквайте ги около минута, след което добавете маринатата, бульона и подправете.

След това върнете заешкото и лукчетата обратно в тигана. Ястието трябва да заври, след което намалете температурата и покрийте с капак.

Оставете да къкри около 45 минути, докато месото стане крехко. Поднесете салморехото гарнирано с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: