Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с малинов сироп

Панакота с малинов сироп

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Панакота с малинов сироп2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Един по-различен десерт, който пленява с вкус, визия и аромат"

Необходими Продукти

  • кокосово мляко - 900 мл
  • пудра захар - 150 г
  • ванилия - 1 шушулка
  • желатин - 3 листа или 6 с.л. инстантен
  • за малиновия сироп
  • малини - 200 г
  • мента
  • захар - 3 с.л.
  • бяло вино - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 1 ч.ч. кокосово мляко, пудра захар и остърганата шушулка ванилия (заедно с шушулката) в съд на слаб котлон за 2 минути, докато захарта се разтвори.

Накиснете листата желатин в студена вода за 3 минути, отцедете ги и ги разбъркайте в крема. След това разбъркайте внимателно с останалото кокосово мляко и махнете шушулката ванилия.

Прецедете крема в десертни чашки и сложете да се стегне в хладилника за около 4 часа.

Пасирайте малините и отново прецедете през сито, за да махнете семчиците. Сложете в съд на котлона заедно с бялото вино, захарта и бъркайте, докато захарта се разтопи.

Поднесете панакотата, като я обърнете в чинийка и залеете с малиновия сироп. Украсете с листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: