Баница с яйца и стафиди

14/12/2014
Simonka
отSimonkaНовак
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции15 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо984
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите предварително във вода, в която може да капнете и малко ром или коняк. След това ги отцедете.

Разбийте яйцата със захарта много добре и добавете на тънка струйка прясното мляко, което предварително леко сте затоплили. Добавете и щипка сол.

Всяка кора за баница се маже с разтопено масло с помощта на четка, поръсва се със стафиди и се завива на руло. Рулата се нареждат едно до друго правоъгълна тава или в кръг, ако използвате кръгла тава.

Залива се с яйчно-млечната смес и се оставя да престои за около 20 минути. След това сладката баница се пече до готовност в умерено загряна фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар