Печено пълнено прасенце

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5010k
Печено пълнено прасенце1 / 2
25/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции8
"Хората със слаби сърца могат да потърсят в търсачката ни салати, но истинските ценители непременно трябва да видят тази рецепта за пълнено печено прасенце"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито прасенце се отцежда и се натърква отвън и отвътре с мас. Поръсва се със сол и черен пипер от вътрешната и от външната страна.

Отделно в част от сгорещена мас и малко вода се задушават ситно нарязаният лук, едро нарязаното зеле, нарязаната шунка, червеният пипер и част от смленият черен пипер.

След 20-тина минути с готовата смес се пълни прасенцето.

Зашийте го, намажете го с маста и го сложете в тава с лозови клонки.

Налейте малко вряла вода и печете в умерена фурна до зачервяване.

Периодично се обръща, за да се изпече и от двете страни, маже се с лимон и се залива със соса, получен при печенето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: