Капама от Банско

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5012k
Капама от Банско1 / 3
25/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене150 мин.
Общо190 мин.
Порции4-5
"Причина № 1 да се отиде в Банско дори и да не карате ски е Банската капама"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Наредете продуктите в глинен съд в следната последователност: на дъното се слага сланината, отгоре се нареждат приготвените от зелето и ориза постни сарми.

Върху тях се слага предварително запърженото свинско месо. Следва телешкото и пилешкото, а най-отгоре са кървавицата и пресния суджук.

Между всеки от изброените пластове се слага по малко от зелето. Сложете и подправките. Залейте всичко с бульон и вино. Оставете капамата да се готви на бавен огън във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: