Постни сарми и пълнени пиперки

24/12/2014
Дени
отДениНовак
"Истинските лакомници слагат винаги по 2 бидона със зеле - 1 за свинско със зеле и втори само за постни сармички "
Приготвяне50 мин.
Готвене80 мин.
Общо130 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо2 917
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в олиото и 2 с.л. вода ситно нарязания лук. Щом се изпари водата, свалете от огъня, добавете ориза, разбъркайте и пържете на слаб огън, докато оризът стане прозрачен. Свалете от огъня, сложете боба и подправките.

С тази смес напълнете измитите и попарени чушки, а със зелевите листа завийте сарми. Наредете ги в тенджера, чието дъно е покрито със зелеви листа.

Притиснете сармите и чушките с чиния с чиния и ги залейте с 3 ч.ч. вряла вода. Варете ястието на тих огън, докато водата се поеме напълно.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0

Коментари (1)

Николинка
Николинка
24.12.2014 17:50
Прекрасна рецепта, запретвам ръкави :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв