Пилешки дробчета по селски

19/05/2017
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Пилешки дробчета обичате ли? Ето класическата рецепта!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо310 764
  • Преглеждания за месеца6252
  • Преглеждания за седмицата2004
  • Коментирана20 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги подсушете добре. В дълбок тиган загрейте мазнина и изпържете дробчетата до готовност, след което ги извадете от олиото.

В същия тиган сложете да се запържи нарязания на полумесеци лук, след което настъргания на съвсем ситно морков и разполовените гъбки. Поръсете с червен пипер и добавете нарязаните на дребно печени чушки. Залейте с червеното вино.

Добавете доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода, а след това и пилешките дробчета. Подправете на вкус с черен пипер, малко чубрица и сол.

Сервирайте с накълцан пресен магданоз. Дробчетата по селски се съчетават добре с гарнитура от сварени картофи.подобни рецепти тук

5 34
4 25
3 23
2 8
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Потребител#217521
За първи път правя такива дробчета. Получиха се уникални. Гостите си “облизаха пръстите” .
0
0
Катя Благоева
Вкусно са приговени!
3
3
bvb09
bvb09
19.01.2016 08:53
А кингса как е:D
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв