Крем Маскарпоне
Mascarpone Cream
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Маскарпоне

Крем Маскарпоне

EfrosiaEfrosia
Джедай
9585k1016k
Крем Маскарпоне1 / 3
25/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
"Сигурни сме, че кремът Маскарпоне е измислен, за да направи тортите вкусни, а диетите - безсмислени!"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 300 г пресен
  • яйца - 3 броя
  • захар - 3 с.л.
  • ром - 3 с.л. или вино Марсала
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците до твърд сняг за около 10 минути, като може да прибавите малко сол за по-лесното им стягане.

Жълтъците разбийте със захарта, докато се получи гъст, побелял крем.

Започнете да смесвате жълтъците с белтъчената смес като бъркате леко до получаване на гладка смес. Разбъркването става с дървена шпатула или с миксер на най-ниска степен, за да не спаднат белтъците. Малко по малко добавяйте и маскарпонете, като не спирате да бъркате. Най-накрая се слага и рома.

Крем Маскарпоне е традиционен за приготвянето на тирамису и други италиански сладкиши, но може да се сервира самостоятелно, гарниран с бишкоти, плодове и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 16
4 7
3 9
2 1
1 0
Дай твоята оценка: