Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Африканска пяна

Торта Африканска пяна

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Торта Африканска пяна1 / 2
09/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • конфитюр - 1 ч.ч. ягодов
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 с.л.
  • сметана - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • орехи - ½ ч.ч. (смлени)
  • за крема
  • пудра захар - ¾ ч.ч.
  • сметана - 500 г
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като яйцата се разбиват с миксер със захар и ванилия до бяло. Добавя се конфитюрът и на порции се добавя пресятото брашно. Разбърква се.

В отделна купа се смесват сметаната, млякото и содата и се добавят в тестото. В тава, постлана с хартия за печене, се излива тестото и се пече 20 минути на 200 градуса.

След това фурната се намалява до 180 градуса и тестото се пече още 10 минути. Вади се и се охлажда.

Сметаната се разбива с миксер и постепенно се добавя пудрата захар и ванилията. Изстиналият блат се реже на две части. Единият блат се маже с крем, отгоре се слага другият и се маже с крем. Отстрани също се намазва с крем и се поръсва с орехи или се прави украса по избор с орехите и сметана.

Оставя се за 6 часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: