Солени лимони по марокански

29/12/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции10
  • Преглеждания общо1 105
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоните се измиват с четка и върху всеки лимон се правят разрези. В тях се слага от морската сол, като се притиска, за да влезе по-надълбоко.

Лимоните се редят в голям буркан, като се притискат един към друг, и се затварят.

След 4 дни се отцежда образувалият се сок. Той се смесва със солена вода в съотношение 1:1.

Лимоните трябва да са покрити с течност. Бурканът се затваря и се оставя в хладилника за 3 седмици.

Като подправка се използва само лимоновата кора, която служи за осоляване на ястия и им придава интересен вкус и аромат.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар