gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Новогодишна торта Зимни вишни

Новогодишна торта Зимни вишни

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Новогодишна торта Зимни вишни1 / 2
30/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции8
"За Нова година всичко е позволено, а като става дума за торта Зимни вишни, хич няма и да питаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява. Белтъците се разбиват със захарта. Жълтъците се разбиват отделно. Смесват се с маслото и белтъците. Добавя се брашното, ванилията, какаото и бакпулверът.

Пекат се 2 блата в намазани с мазнина тавички на 180 градуса по 40 минути. Режат се на по две, така че да се получат четири блата.

Сметаната и пудрата захар се разбъркват добре и се разбиват на крем. Всички блатове се мажат с крема, като между блатовете се слагат вишни. Отгоре тортата се украсява с вишни, отстрани - с филирани бадеми или др. вид натрошени ядки, и се оставя в хладилника за 5 часа.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: